1. Voor welke klus gebruik ik welke zaag?

 2.  

 3. Cirkelzaag

 4. Een cirkelzaag wordt meestal gebruikt om snel en nauwkeurig rechte lijnen te zagen. Deze machines blinken uit als het gaat om lange zaagsneden in dikkere materialen. Cirkelzagen worden vooral gebruikt voor hout, al kunnen ze ook in andere materialen zagen, soms gebruikmakend van een speciaal multi material zaagblad. Een paar van de meest voorkomende materialen waarvoor de cirkelzaag zich leent, zijn spaanplaat, triplex, houten balken, hardhouten vloeren en vloerpanelen. 

 5.  

 6. Decoupeerzaag

  De decoupeerzaag is de meest veelzijdige van alle zagen. Je kunt er zowel in rechte lijnen als in bochten heel nauwkeurig mee zagen. Zeker voor het zagen in bochten is de decoupeerzaag beslist de beste optie. Decoupeerzagen kunnen werken met een grote variëteit aan zaagbladen, afgestemd op materiaal, nauwkeurigheid, snelheid en bochten. Voorbeelden van materialen die deze zaag aankan, zijn (verlijmd) hout, kunststof, metaal, laminaat, MDF, multiplex, plastic en PVC.

   

 7. Multitoolzaag

  Een multitoolzaag is ideaal voor het zagen van veel verschillende materialen: je hebt er maar één gereedschap voor nodig. Van hout tot tegels en laminaatvloeren tot aluminium en PVC. Dit gereedschap zaagt nauwkeurig in rechte lijnen en is ook erg handig voor invallend zagen. Er kunnen verschillende zaagbladen aan de multi-materialen zaag bevestigd worden. Denk hierbij aan diamantzaagbladen en doorslijpschijven.

 8.  

 9. Reciprozaag

  Een reciprozaag wordt vooral gebruikt voor grof zaagwerk en snoei- en sloopwerkzaamheden. Er zijn verschillende zaagbladen verkrijgbaar voor specifieke materialen zoals hout en metaal. 

   

 10.  

© 2018 - 2024 RNtools | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel